Meer Dan Dans verzorgt danslessen die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen met de ziekte van Parkinson en hun partners / mantelzorgers. 

Dat bewegen goed is voor mensen met Parkinson is bekend. Inmiddels is ook in recent wetenschappelijk onderzoek in Duitsland en Zwitserland aangetoond dat dansen een positief effect heeft op de algehele mobiliteit. De bekende neuroloog en Parkinson specialist Dr. Bas Bloem, van het Radboud UMC in Nijmegen, zegt hierover: 'Het blijkt dat dansen een positief effect heeft op de houding en het hele beweegpatroon van mensen met Parkinson. Ze worden soepeler en zelfs hun gezichtsuitdrukking wordt er minder star door'.

Daarnaast zorgt het (samen met lotgenoten) dansen ook voor plezier, opnieuw leren vertrouwen op het eigen lichaam en dat wat men nog wél kan. Door regelmatig te dansen gaan mensen met Parkinson zich zowel lichamelijk als geestelijk meer in balans voelen. De danslessen voor mensen met Parkinson zijn gebaseerd op de methodiek van de Mark Morris Group uit New York: Dance for PD en de methodiek van Andrew Greenwood.

In 2001 zijn dansers van de Marc Morris Group samen met de Brooklyn Parkinson Group in New York gestart met het ontwikkelen van speciale danslessen voor mensen met Parkinson. Inmiddels is deze methodiek wereldwijd verspreid en verder ontwikkeld, ook in Nederland. Muziek speelt een belangrijke rol in de lessen en zorgt er voor dat bewegingen gemakkelijker kunnen worden uitgevoerd. 

In de lessen wordt gewerkt met een mix van ontspannings-, balans - en coördinatie oefeningen, eenvoudige dansbewegingen en improvisatie. Het eerste deel van de les wordt zittend op een stoel uitgevoerd. De lessen zijn geschikt voor iedereen met Parkinson, ongeacht leeftijd of conditie. Ervaring met dans is niet nodig. Partners en/of mantelzorgers zijn van harte welkom om mee te doen.